Per un 2020 ple de Qualitat

Acabem l’any parlant-vos dels avantatges d’obtenir un certificat de qualitat  a la vostra empresa.

Els certificats de qualitat actuen en tres àmbits per millorar la reputació d’una organització.  D’una banda, pel que fa al mercat, les acreditacions permeten construir una imatge de marca sòlida, honesta i transparent. A més, són uns eina útil per aconseguir la confiança de nous inversors i socis. Si la teva empresa vol participar en un concurs públic o obtenir una subvenció, estar en possessió d’aquest tipus d’acreditacions t’ajudarà assolir els teus objectius. Per l’altra, per als clients els certificats de qualitat suposen que poden dipositar la seva confiança plena en els productes i serveis de la teva empresa. Farà augmentar la seva fidelitat, garantint així una relació estable i duradora entre els clients i la tev aempresa a llarg termini. I, finalment, pel que fa a la gestió empresarial, per obtenir el certificat de qualitat l’empresa certificadora ha de realitzar una anàlisi interna de la companyia. Aquesta és una gran oportunitat perquè coneguis quines són les seves fortaleses i debilitats. Partint d’aquesta base, pots implantar les eines necessàries per optimitzar la producció i establir un procés de millora contínua. Tot això es traduirà en treballadors satisfets i productius.

En definitiva, els certificats de qualitat suposen un gran avantatge competitiu per a qualsevol empresa que vulgui assolir l’èxit i guanyar la confiança d’inversors, socis i clients potencials. Hi ha un ampli ventall d’acreditacions, i totes elles ajuden a millorar la reputació de l’empresa. Posa’t en contacte amb nosaltres per saber quina certificació s’adiu més a la teva empresa.

Ens acomiadem desitjant-vos unes Bones Festes i un any 2020 ple de #Qualitat.

Sense comentaris Continuar llegint »

El Consell Comarcal del Baix Empordà lliura els distintius de Qualitat Turística en destinació SICTED

Aquest matí, el Consell Comarcal del Baix Empordà ha lliurat els distintius de qualitat turística a 63 empreses i entitats adherides al Pla de Qualitat Turística en Destinació (SICTED). L’acte s’ha celebrat al Camping Vall d’Aro i ha estat presidit pel Sr. Joan Català Pagès, president del Consell Comarcal del Baix Empordà.

Les empreses i entitats distingides pertanyen a diferents sectors turístics de la comarca del Baix Empordà: oficines de turisme, platges, restaurants, bars, guies, museus i centres d’interès, empreses d’allotjament i de turisme actiu que han superat les auditories corresponents a l’any 2018 i han renovat la distinció un any més.

Des de l’any 2004, el Consell Comarcal del Baix Empordà està treballant en la implantació del Pla de Qualitat Turística en Destinació, que persegueix la millora contínua dels serveis que s’ofereixen i dels recursos de què gaudeix el visitant a la comarca. Aquest pla de qualitat es basa en el Sistema Integral de Calidad Turística Española en Destino (SICTED), promogut per la Secretaría de Estado de Turismo i la Federación Española de Municipios y Provincias.

Des del Pla de Qualitat Costa Brava Centre-Girona volem felicitar a tots els distingits per la feina feta, i encoratjar a les empreses turístiques del Baix Empordà a unir-se al projecte.

Sense comentaris Continuar llegint »

El Pla de Qualitat Costa Brava Centre us desitja Bones Festes

Des de l’àrea de qualitat de Costa Brava Centre, us desitgem molt Bones Festes i un pròsper 2019, que ens permeti continuar avançant junts i compartint nous i reeixits projectes.

Sense comentaris Continuar llegint »

Entrega dels Guardons de Qualitat turística en el marc de la 38a edició de la Festa del Gremi

El Gremi d’Hostaleria de la Costa Brava Centre va celebrar, el 23 d’octubre,  la 38a edició de la seva festa. Enguany, en el sopar de gala celebrat al Mas de Torrent Hotel & Spa, de Torrent, va guardonar amb el Timó d’Or al xef i expresident de ‘La Cuina de l’Empordanet’, Antoni Izquierdo, i també pel Girona Futbol Club. El primer va ser premiat amb la màxima distinció per la seva trajectòria personal i professional en el turisme de la Costa Brava, per la seva aportació a la gastronomia empordanesa i catalana, i per la seva contribució al moviment associatiu dins el grup Costa Brava Centre; mentre que l’entitat gironina va ser premiada pel seu èxit esportiu però sobretot per la seva contribució i difusió de la marca Costa Brava Girona.

Es va reconèixer a Joan Cals i Güell amb el Timó d’Argent per la seva trajectòria docent i professional i per les seves aportacions al pensament turístic.

L’Hostal Plaja de Palafrugell -establiment associat- va ser reconegut pels seus 50 anys d’activitat.

El Premi Proveïdor Cooperativa  va ser per al Centre Ocupacional i Especial de Treball Tramuntana. La tasca social, la qualitat del servei i el fet d’estar sempre al costat de les empreses del sector de l’hostaleria van ser raons de pes per premiar aquest centre situat a Palafrugell.

Pel que fa als guardons, la Unió va fer entrega dels diplomes de Qualitat. D’una banda, Aquàtica va ser premiada pel fet de complir amb els requisits establerts per la ISO 14001 i l’EMAS. D’altra banda, quatre centres de l’Estartit (Diving Les Illes, Unisub, Medaqua i Costa Brava Divers) també van recollir un diploma per haver assolit les Normes UNE EN ISO 14001. A  més, les Platges de Calonge-Sant Antoni també van ser distingides pel seu compromís amb un sistema de gestió de Qualitat i Medi Ambient basat en el SICTED, la ISO 14001 i l’EMAS.

Sense comentaris Continuar llegint »

20 anys treballant per la Qualitat en el sector turístic

El Pla de Qualitat Turística Costa Brava Centre ha complert 20 anys sense renunciar al principi amb el qual va néixer: el foment i la promoció dels valors de la cultura de la qualitat.

Any rere any, ha apostat per conceptes que han passat a formar part de la consciència comuna del sector, com la importància d’un creixement sostenible i de qualitat, el respecte al medi ambient, la formació, etc. El Pla va néixer l’any 1998, moment en què la Costa Brava Centre va entrar a formar part de la Prova Pilot en el Pla de Qualitat d’hotels i apartaments de la Secretaría de Estado de Comercio, Turismo y Pymes.

Durant aquest període, la Unió d’Empresaris d’Hostaleria també va ser escollida per la Secretaría de Estado de Comercio, Turismo y Pymes, i per la FER (Federación Espanyola de Restaurantes) per participar en el primer Pla Pilot de qualitat en restaurants, juntament amb Saragossa, Mallorca, Tenerife i Costa del Sol.

La inclusió de Costa Brava Centre en el Pla de Qualitat Hotelera va ser una oportunitat única per intervenir en la redacció de les normes que haurien de complir tots aquells establiments que volguessin obtenir el segell de qualitat atorgat per l’ICHE (Instituto para la Calidad Hotelera). El fet que Costa Brava Centre participés en la redacció de la norma va permetre que els establiments petits i familiars poguessin accedir als segells de qualitat, ja que es van tenir en compte les particularitats dels establiments i dels clients del Baix Empordà.

L’any 2002, la Unió d’Empresaris d’Hostaleria i Turisme Costa Brava Centre va ser reconeguda per l’ICTE (Instituto para la Calidad Turística Espanyola) com a Delegació Territorial ICTE.

Des del Pla de Qualitat continuem treballant amb la mateixa il·lusió que el primer dia. Les exigències dels consumidors i la pressió de la competència fan que la qualitat segueixi sent un dels aspectes més rellevants per a la competitivitat de les empreses.

Més enllà dels requisits i exigències legals de les normes i reglamentacions jurídiques, la qualitat és un objectiu estratègic de les empreses, en el qual estan implicats tots els seus membres. Les activitats i eines orientades a la millora de la qualitat repercuteixen en l’excel·lència de la gestió, i són un poderós instrument de màrqueting que ajuda a l’empresa a diferenciar-se dels seus competidors. A més, també permet reduir costos i contribuir a millorar la satisfacció i la fidelitat dels clients, tant interns com externs.

Per tant, des del Pla de Qualitat Costa Brava Centre us convidem a continuar amb nosaltres  en aquest viatge, que de ben segur us portarà cap a un futur profitós i que ens permetrà fer que la nostra destinació sigui un referent en qualitat.

Sense comentaris Continuar llegint »

EL CONSELL COMARCAL DEL BAIX EMPORDÀ LLIURA ELS DISTINTIUS DE QUALITAT TURÍSTICA EN DESTINACIÓ SICTED

62 empreses i entitats de la comarca reben el distintiu de Qualitat Turística en Destinació SICTED.
Avui, dimecres 21 de març, el Consell Comarcal del Baix Empordà ha lliurat els distintius de qualitat turística a 62 empreses i entitats adherides al Pla de Qualitat Turística en Destinació (SICTED). L’acte ha tingut lloc a les 10.30h al Museu de la Mediterrània, ubicat al municipi de Torroella de Montgrí, i ha estat presidit pel Sr. Joan Català Pagès, president del Consell Comarcal del Baix Empordà.
Les empreses i entitats distingides pertanyen a diferents sectors turístics de la comarca del Baix Empordà: oficines de turisme, platges, restaurants, bars, guies, museus i centres d’interès, empreses d’allotjament i de turisme actiu que han superat les auditories corresponents a l’any 2017 i han renovat la distinció un any més.

Entre les 62 empreses i entitats distingides, aquest any destaquem les noves distincions del Museu del Suro de Palafrugell i la Policia Local de Castell-Platja d’Aro.

 

Acte lliurament distintius SICTED - 2018

Durant l’acte s’ha entregat també l’edició 2018 de la publicació específica del distintiu de qualitat turística amb l’objectiu de captar noves empreses i fer més promoció del distintiu als visitants de la comarca. La publicació, editada en dos idiomes (català i castellà), es distribueix entre les empreses i entitats certificades, les oficines de turisme i les accions promocionals i fires turístiques que s’assisteix com a consell comarcal.
Durant l’acte s’ha fet entrega també d’un display promocional del distintiu a les noves empreses certificades perquè hi puguin posar la publicació del distintiu esmentada i així visualitzar més entre tots que el Baix Empordà és una destinació de qualitat.

Des de l’any 2004, el Consell Comarcal del Baix Empordà està treballant en la implantació del Pla de Qualitat Turística en Destinació, que persegueix la millora contínua dels serveis que s’ofereixen i dels recursos de què gaudeix el visitant a la comarca. Aquest pla de qualitat es basa en el Sistema Integral de Calidad Turística Española en Destino (SICTED), promogut per la Secretaría de Estado de Turismo i la Federación Española de Municipios y Provincias.
El SICTED s’implanta actualment a 189 destinacions de l’Estat espanyol amb més de 8.500 empreses adherides i/o distingides.

Sense comentaris Continuar llegint »