L’ ICTE, amb el suport de el sector, llança el segell “Safe Tourism Certified” per 21 subsectors turístics

La Junta Directiva de l’Institut per a la Qualitat Turística Espanyola (ICTE), composta per les Patronals Nacionals de el sector turístic, la Secretaria d’Estat de Turisme, les comunitats autònomes i la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) ha aprovat per la creació d’ un segell de l’ICTE, Safe Tourism Certified, -un segell turístic transversal, a l’abastar 21 subsectores- i a què voluntàriament podran optar les empreses, organitzacions i recursos turístics, com a marca de garantia i certificació d’implantació del Sistema de Prevenció de Riscos per a la salut enfront de la COVID-19, marca que s’arribaria després d’haver superat una auditoria realitzada per empreses independents.

La Junta Directiva de l’Institut per a la Qualitat Turística Espanyola (ICTE) ha aprovat l’esquema en el qual es desenvoluparà la implantació dels protocols elaborats des del ICTE en col·laboració amb la Secretaria d’Estat de Turisme (SET), i que afecten 21 àmbits diferents de la cadena de valor de l’turisme espanyol.

La Junta Directiva ha aprovat iniciar el procés per a la internacionalització d’aquests protocols en l’àmbit normatiu internacional que representa ISO, per a això, prèviament, es convertiran en especificacions tècniques públiques en el si d’UNE, organització que ja ha mostrat la seva disposició a col·laborar per afavorir aquesta transició de forma immediata.

Per tant, al llarg del mes de maig es produirà la transició a especificacions tècniques UNE i, durant la primera quinzena de juny, s’elevaran els documents a ISO per al seu debat en els diferents grups de treball internacionals. Cal assenyalar que l’ICTE, en col·laboració amb UNE, lidera a nivell mundial aquests processos de normalització en el sector turístic, al presidir Espanya i tenir la Secretaria Tècnica de ISO / TC228 de Turisme i Serveis Relacionats, així com dels grups de treball específics d’Hotels, Balnearis i Turisme Mèdic, Ports Esportius i, properament, el de Visites a Instal·lacions Industrials i Cellers; i això, després d’haver liderat grups ja tancats al haver-se ja editat la norma ISO corresponent a Platges, Oficines d’Informació Turística, Espais Naturals Protegits, etc.

Per tancar el cercle habitual en els processos de normalització, s’ha aprovat també crear el segell de l’ICTE, “Safe Tourism Certified”, a què voluntàriament podran optar les empreses, organitzacions i recursos turístics, com a marca de garantia i certificació d’aquests protocols, marca que s’aconseguiria després d’haver superat una auditoria realitzada per empreses independents.

Cal destacar que, al llarg del dia d’ahir, l’ICTE va tancar també els acords amb les principals empreses auditores presents a Espanya que, homologades per l’Institut, realitzen les auditories de el Sistema de Qualitat Turística Espanyola, representant per la Marca “Q “. Aquests acords recullen que seran aquestes empreses les úniques reconegudes per auditar aquesta Marca turística transversal, a l’abastar 21 subsectors i un àmbit geogràfic estatal, reconeixent aquest segell com el que representa el sector turístic espanyol en el seu conjunt en matèria d’implantació del Sistema de Prevenció de Riscos per a la Salut enfront de la COVID-19. Les empreses auditores són Adok Certificació, AENOR, APPLUS, Bureau Veritas, OCA Global, SGS i Tüv Rheinland.

En aquest context, totes les empreses podran disposar gratuïtament dels protocols que finalment avali el Ministeri de Sanitat, i després de la seva implantació, podran optar voluntàriament a la certificació del procés d’implantació del Sistema de Prevenció de Riscos per a la Salut enfront del COVID-19 i aconseguir el segell “Safe Tourism Certified” per generar confiança en els clients i operadors turístics nacionals i internacionals.

Tal com subratlla Miguel Mirones, president de l’ICTE, “el suport de tot el sector turístic a l’esquema presentat per l’Institut per, primer, elaborar els protocols d’21 subsectors en col·laboració amb la Secretaria d’Estat de Turisme per a la posterior validació per part de el Ministeri de Sanitat, i ara crear un segell únic i transversal per a tot el sector a què voluntàriament podran optar les empreses i gestors de destinacions, situa Espanya de nou com a pionera i líder mundial en matèria de normalització i certificació en l’àmbit turístic” .

El president ha afegit que “Safe Tourism Certified vol transmetre el concepte de turisme segur certificat, recollint en el propi segell que el que s’està certificant és la implantació d’un sistema de prevenció de riscos per a la salut enfront de la COVID-19”.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Deja tu comentario