20 anys treballant per la Qualitat en el sector turístic

El Pla de Qualitat Turística Costa Brava Centre ha complert 20 anys sense renunciar al principi amb el qual va néixer: el foment i la promoció dels valors de la cultura de la qualitat.

Any rere any, ha apostat per conceptes que han passat a formar part de la consciència comuna del sector, com la importància d’un creixement sostenible i de qualitat, el respecte al medi ambient, la formació, etc. El Pla va néixer l’any 1998, moment en què la Costa Brava Centre va entrar a formar part de la Prova Pilot en el Pla de Qualitat d’hotels i apartaments de la Secretaría de Estado de Comercio, Turismo y Pymes.

Durant aquest període, la Unió d’Empresaris d’Hostaleria també va ser escollida per la Secretaría de Estado de Comercio, Turismo y Pymes, i per la FER (Federación Espanyola de Restaurantes) per participar en el primer Pla Pilot de qualitat en restaurants, juntament amb Saragossa, Mallorca, Tenerife i Costa del Sol.

La inclusió de Costa Brava Centre en el Pla de Qualitat Hotelera va ser una oportunitat única per intervenir en la redacció de les normes que haurien de complir tots aquells establiments que volguessin obtenir el segell de qualitat atorgat per l’ICHE (Instituto para la Calidad Hotelera). El fet que Costa Brava Centre participés en la redacció de la norma va permetre que els establiments petits i familiars poguessin accedir als segells de qualitat, ja que es van tenir en compte les particularitats dels establiments i dels clients del Baix Empordà.

L’any 2002, la Unió d’Empresaris d’Hostaleria i Turisme Costa Brava Centre va ser reconeguda per l’ICTE (Instituto para la Calidad Turística Espanyola) com a Delegació Territorial ICTE.

Des del Pla de Qualitat continuem treballant amb la mateixa il·lusió que el primer dia. Les exigències dels consumidors i la pressió de la competència fan que la qualitat segueixi sent un dels aspectes més rellevants per a la competitivitat de les empreses.

Més enllà dels requisits i exigències legals de les normes i reglamentacions jurídiques, la qualitat és un objectiu estratègic de les empreses, en el qual estan implicats tots els seus membres. Les activitats i eines orientades a la millora de la qualitat repercuteixen en l’excel·lència de la gestió, i són un poderós instrument de màrqueting que ajuda a l’empresa a diferenciar-se dels seus competidors. A més, també permet reduir costos i contribuir a millorar la satisfacció i la fidelitat dels clients, tant interns com externs.

Per tant, des del Pla de Qualitat Costa Brava Centre us convidem a continuar amb nosaltres  en aquest viatge, que de ben segur us portarà cap a un futur profitós i que ens permetrà fer que la nostra destinació sigui un referent en qualitat.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Deja tu comentario