Presentació de la Guia de pràctiques correctes d’higiene per a l’aprofitament segur del menjar ens els sectors de la restauració i comerç minorista

El dilluns 17 de juny, va tenir lloc la presentació de la Guia de pràctiques correctes d’higiene per a l’aprofitament segur del menjar ens els sectors de la restauració i comerç minorista a la Seu de l’Agència Catalana de la Salut Alimentària (ACSA).

La jornada que va tractar sobre “El malbaratament d’aliments i la seguretat alimentària” va voler ser un punt de trobada i un fòrum de reflexió sobre els reptes que suposa reduir el malbaratament d’aliments i augmentar la donació i l’aprofitament segur del menjar. Per assolir aquests objectius es necessita la col·laboració de tots els participants de la cadena alimentària, des del sector productiu, la distribució, la restauració, els consumidors, les entitats socials, els voluntaris i les administracions públiques.

La Guia ha estat impulsada per l’Agència Catalana de Seguretat Alimentària (ACSA) del Departament de Salut, que ha coordinat el grup de treball format per la Universitat Autònoma de Barcelona i la Fundació Banc dels Aliments i Nutrició sense Fronteres. També hi han col·laborat el Departament de Benestar i Família; el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural; l’Agència de Residus de Catalunya (ARC), i representants de les empreses de producció i distribució d’aliments i de la restauració, de les entitats benèfiques i de les associacions de consumidors i usuaris, entre elles el Pla de Qualitat de la Unió d’Empresaris d’Hostaleria i Turisme Costa Brava Centre.

La Guia vol ser una eina perquè els excedents alimentaris consumibles que els establiments de restauració i comerç minorista no poden comercialitzar arribin a les persones beneficiàries, a través de les entitats socials, en les millors condicions de seguretat. La Guia inclou aspectes legals de la donació, així com informació sobre les característiques que han de tenir els aliments a donar, les entitats socials i el pla de traçabilitat dels aliments.

A continuació també us deixem l’accès als annexes de la Guia:

-Annex I: CHECK LIST DE CONDICIONS D’HIGIENE EN LES DONACION (PDF)

-Annex II: MODEL D’ACORD ENTRE DONADOR I ENTITAT SOCIAL (document MS Word)

-Annex III: REGISTRE D’ENTITATS SERVEIS I ESTABLIMENTS DE SERVEIS SOCIALS (PDF)

-Annex IV: QUATRE NORMES PER A PREPARAR ALIMENTS SEGURS (PDF)

-Annex V: EXEMPLES DE RACIONS PER PREPARAR LOTS, CAIXES O CISTELLES D’ALIMENTS PER DONAR (PDF)

-Annex VI: CONSERVACIÓ D’ALIMENTS (PDF)

-Annex VII: GUIA DE MANEIG DELS ALIMENTS (PDF)

 

You can leave a response, or trackback from your own site.

Deja tu comentario