Assessorament tècnic especialitzat en gestió de xarxes socials i reputació online

Durant els darrers anys hem vist molts canvis en el model d’estructuració, comunicació i comercialització del producte turístic. La irrupció dels mitjans i les xarxes socials ha provocat que els nostres clients hagin après hàbits diferencials de compra en línia, que han acabat afectant tot el sector turístic, des de les activitats fins a l’allotjament.

Per exemple sabem que el 59% dels usuaris consulta Internet abans de comprar. I que el 26% consulta les opinions d’altres per prendre decisions sobre compres importants.

I això passa perquè el turisme és una activitat que uneix emocions  i estatus social, fet que genera la necessitat de compatir i demostrar als altres allò que hem fet.

Les xarxes socials satisfan completament aquesta necessitat, i per aquest motiu es necessari que les empreses del sector turístic hi siguin presents si volen connectar amb el seu client.

Moltes de les empreses del nostre sector són familiars o petites i mitjanes empreses, que generen cada vegada més productes i experiències molt competitives, però que a vegades no disposen de prou temps per afrontar amb rigor aquesta nova eina de comunicació.

Per aquest motiu des de l’àrea de comunicació de Costa Brava Centre hem creat un programa d’assessorament tècnic especialitzat en gestió de xarxes socials i reputació online de l’empresa turística.

 

Si vols millorar la teva comercialització a través de les xarxes socials no esperis més i truca al 972 31 37 02

tmarques@grupcostabravacentre.com

vblanco@grupcostabravacentre.com

You can leave a response, or trackback from your own site.

Deja tu comentario